UDI - Unitat Didàctica Interdisciplinària

La Unitat Didàctica Interdisciplinària és una activitat pedagògica de formació i d’assessorament de les escoles municipals d'ensenyaments artístics d’Igualada que es dirigeix als mestres especialistes de música i als mestres especialistes de plàstica de 2n curs de primària de les escoles d’Igualada i de Vilanova del Camí, per tal de dur a terme una activitat col·lectiva amb l’alumnat de les escoles participants.

Cada curs, es parteix d’una temàtica o centre d’interès i de mica en mica, a partir de les orientacions dels professionals formadors es desenvolupa un projecte que culmina amb una posada en comú conjunta de totes les escoles participants. 

 

Curs 2016-2017 - 14a edició: Un Viatge Ple d'Emocions

La UDI d’enguany pren el tema dels elements de la natura com a punt de partida per a poder treballar les emocions a partir dels diferents estats de cada un dels elements: Les escoles seran fullets d’aire, aigua, foc o terra en funció de l’element que representin.

Kike Quadros, el formador musical, ensenyarà diferents dinàmiques als mestres per treballar les emocions mitjançant l’expressió corporal i la percussió corporal amb l’alumnat

Patrícia Picón, formadora de plàstica dissenyarà elements escenogràfics i d’indumentària que permetin el sentit creatiu de l’alumnat a l’hora de fer el treball a l’aula.

El dia de la posada en comú, degudament vestits i maquillats, i envoltats d’uns tòtems que representaran els elements, hi haurà un assaig general. Posteriorment, desprès d’esmorzar, s’estrenarà la posada en comú d’Un Viatge Ple d’Emocions, amb un text de Kike Cuadros realitzat a partir d’idees i frases dels alumnes; on els alumnes, fent us de l’expressió i la percussió corporal, mostraran en funció del seu element diferents estats anímics dels follets que representen aquell element.

 Hi participaran 330 alumnes de 2n de primària de les escoles igualadines: Acadèmia Igualada, Ateneu Igualadí, Dolors Martí, Emili Vallès, Escola Pia, Gabriel Castellà, Garcia Fossas, Mare del Diví Pastor i Mowgli, d'Igualada i l’escola Marta Mata, de Vilanova del Camí.