Cantata Escolar

La Cantata Escolar és una activitat pedagògica de formació i d’assessorament de les escoles municipals d'ensenyaments artístics d’Igualada que es dirigeix als mestres especialistes de música i als mestres especialistes de plàstica de 4t curs de primària de les escoles d’Igualada i de Vilanova del Camí, per tal de dur a terme la posada en comú la part musical i l’ambientació plàstica d’una cantata amb l’alumnat de les escoles participants.

Cada curs, a partir de les orientacions dels professionals formadors es desenvolupa un projecte que culmina amb una presentació pública i conjunta de totes les escoles participants.

 

Curs 2015-2016 - 14a edició: Les Veus Misterioses

Interpretació de la cantata Les veus misterioses; Música: Josep Baucells Text: M. Àngels Anglada.

La Clara i l’Adrià, uns nens que passen les vacances al Pirineu, veuen d’una deu d’aigua que, sense saber-ho, els permet entendre la parla dels animals...  Rere un argument senzill, se’n destaca la cura de la llengua, la riquesa de vocabulari, el rigor en els continguts i l’amor per una natura encara intocada, barrejat amb el neguit per la seva degradació.

Per la seva banda, la música d’aquesta cantata, aparentment senzilla i entenedora, que compta amb el suport instrumental de flauta, oboè, clarinet, fagot, contrabaix i piano, té un caràcter fresc, àgil i fins i tot humorístic. Les línies melòdiques són clares i l’estil compositiu és tradicional tot i que algunes cançons presenten petites incursions cap a harmonies més actuals.

Sota la direcció musical de Montserrat Roset i la direcció plàstica de David Obiols, els mestres i l’alumnat treballaran les cançons i crearan elements plàstics per a la posada en comú de la cantata que comptarà amb la participació d’alumnes de la Tarima que s’encarregaran de la narració.

Hi participen 683 nens i nenes de 4t de primària de 19 escoles d'educació primària i educació especial d'Igualada i de Vilanova del Camí i 60 alumnes d'M5 de l'Escola Municipal de Música