Cantata Escolar

La Cantata Escolar és una activitat pedagògica de formació i d’assessorament de les escoles municipals d'ensenyaments artístics d’Igualada que es dirigeix als mestres especialistes de música i als mestres especialistes de plàstica de 4t curs de primària de les escoles d’Igualada i de Vilanova del Camí per tal de dur a terme la posada en comú de la part musical i l’ambientació plàstica d’una cantata amb l’alumnat de les escoles participants.

Cada curs, a partir de les orientacions dels professionals formadors es desenvolupa un projecte que culmina amb una presentació pública i conjunta de totes les escoles participants.

 

Curs 2017-2018 - 16a edició: El Planeta del Mar Inventat. Música: Jordi-Lluís Rigol - Text: Enric Estany

La Mapi i en Nic són dos amics que estan de vacances i s’inventen la història d’un planeta llunyà, colonitzat per la terra i que no té mar. Com que els habitants l’enyoren n’imaginen un de virtual... 

Així comença la cantata d’enguany, una cantata que a partir d’un conflicte ens parla de la relació entre pares i fills, del poder de la imaginació i de no jutjar a la gent per la seva aparença.

La música d’aquesta cantata comptarà amb el suport instrumental de saxo, batería, baix i piano. Té un caràcter lleuger; podríem dir que, fins i tot en alguns moments, el llenguatge s’acosta al que podria ser “un musical”. Amb tot, el caràcter d’algunes peces és força dramàtic i requereix una feina vocal i de fraseig estricta i seriosa. Sota la direcció musical de Montserrat Roset i la direcció plàstica de Xavier Mula, els mestres i l’alumnat treballaran les cançons i crearan elements plàstics per a la posada en comú de la cantata, que comptarà amb la participació d’alumnes de la Tarima que s’encarregaran de la narració.

Hi participen 792 nens i nenes de 4t de primària de 19 escoles d'educació primària i educació especial d'Igualada i de Vilanova del Camí i 50 alumnes d'M5 de l'Escola Municipal de Música d'Igualada.