Cantata Escolar

La Cantata Escolar és un projecte artístic i pedagògic, organitzat per l’ECMMI i dirigit a l’alumnat de 4t de primària d’Igualada. El projecte culmina amb un concert de totes les escoles participants, dedicat a les famílies, que s’acostuma a fer entre el mes de març i d’abril, al pavelló esportiu de les Comes.

Per tal de preparar i dur a terme la posada en comú de les cançons i de l’ambientació plàstica de la cantata, els mestres i les mestres especialistes de música i de plàstica reben formació i assessorament per part de les Escoles Municipals de Música i d’Art de la ciutat. L’Escola Municipal de Teatre també hi col·labora, fent-se càrrec de la narració.

 

Curs 23-24 - 20a edició: La fàbrica de colors. Música: Sergi Salinas - Text: Sergi Salinas Mongay i Isolda Cabero, a partir del conte homònim escrit i il·lustrat per Joan Enric Castellví i Jaume Porta.

Hi va haver un temps en què els colors i les coses anaven cadascú pel seu compte.

Aquest és el punt de partida de la cantata d’enguany.

Sota la direcció musical de Josep Miquel Mindán i la direcció plàstica d’Arian Morera, els mestres i l’alumnat treballaran les cançons i crearan elements plàstics per a la posada en comú de la cantata que, a més, comptarà amb la participació d’alumnes de la Tarima que s’encarregaran de la narració.

Hi participen 516 nens i nenes de 4t de primària de les 15 escoles d'educació primària d'Igualada i 56 alumnes del cor de M5-M6 de l'Escola Municipal de Música d'Igualada.

Alumnat de l’EMA la Gaspar es fa càrrec del disseny i la maquetació del programa de mà

Alumnat de l’EMT la Tarima es fa càrrec de la narració e la cantata.