El passat divendres, 12 de febrer, ens deixava David Padrós, compositor, pedagog, i pianista. Nascut a Igualada l’any 1942, format inicialment als Pueri Cantores, l’escolania dels Escolapis, i més endavant al Conservatori, de la mà del mestre Joan Just i de Jordi Torra. Posteriorment es traslladà primer a Barcelona on estudia piano amb Jordi Albareda, i harmonia, contrapunt i composició amb Jordi Torra, i posteriorment va continuar els seus estudis a Alemanya i Suïssa, on inicià una brillant carrera plena de reconeixements, premis i distincions i una intensa tasca com a compositor, pianista i pedagog, que va continuar a Barcelona a partir del 1982 quan hi traslladà la seva residència.

Tot i que a Igualada la seva obra musical és poc coneguda, és de remarcar el concert de piano que hi va fer el 1975; l’empremta que anys més tard va deixar al professorat del Conservatori de l’Ateneu aportant, com a assessor i formador, nous corrents de renovació pedagògica; la presentació, l’any 1995, d’un CD dedicat íntegrament a a la seva obra; la interpretació que es va fer l’any 1998  de composicions pròpies juntament amb el grup de compositors independents “Confluències” durant les jornades de “Música a Debat” que organitzà l’Escola Municipal de Música d’Igualada, i l’estrena  de l’obra “Degung” per a flauta i percussió en un dels cicles de concerts de la mateixa escola. La seva relació amb Igualada i amb l’Escola de Música es feia present en el Premi de Composició Musical Paquita Madriguera, ja que des dels inicis formava part del jurat.

A la seva memòria us oferim l’entrevista publicada el novembre de 2014 al Número 8 de la Revista d’Igualada, una petita selecció d’articles que a partir del 1963 la premsa igualadina ha dedicat a David Padrós, el contingut del CD Vol ad Libitum i un enllaç al seu fons personal dipositat a la Biblioteca de Catalunya.

 

Entrevista

Entrevista amb David Padrós, compositor

Autor: Guillem Martí Borràs

Secció: Gent

Revista d’Igualada 8

Etiquetes: composició musical, David Padrós, entrevistes, música

Revista d'Igualada  8 de novembre de 2014

 

Articles 

Vida ... : revista de la familia igualadina 26 de setembre 1963, pàg. 2 - Lacetània i Joventuts Musicals

 

Vida ... : revista de la familia igualadina 16 d'octubre 1975, pàg. 5 - Concert del pianista igualadí David Padrós

 

Diari d'Igualada, Igualada 22 d'octubre 1975, pàg. 7 -  David Padrós i Montoriol, pianista de casa nostra d'Igualada a Suïssa, passant per Alemanya

 

Vida ... : revista de la familia igualadina 23 d'octubre 1975, pàg. 11 - Concert de David Padrós

 

Diari d'Igualada, Igualada 8 de juliol 1995,  pàg. 11 - David Padrós, compositor de peces per a orgue

 

Diari d'Igualada, Igualada 4 de novembre 1995, pàg. 8 - Un CD dedicat a David Padrós

 

Vida ... : revista de la familia igualadina 19 de novembre, 1998 pàg. 16 - Confiuències per a comprendre millor la música catalana contemporània. Música a Debat

 

AUDIO – VOL AD LIBITUM

 

1.Aracnne

2. Xucla el silenci nocturn 

3.Ghiza – I – Ruh 

4. Trajectòries 

5. Cal·ligrama I 

6. Styx 

 

Fons bibliogràfic

Fons David Padrós a la Biblioteca de Catalunya

Share