Dia: dimarts, 20 d'octubre de 2015.

Hora: a les 20h.

Lloc: Auditori de l'ECMMI.

Presentació-concert del llibre “Els palíndroms musicals”, (Editorial DINSIC, 2015) de Jesús Lladó, a l’Auditori de l’Escola Mpal. De Música-Conservatori de Grau Mitjà d’Igualada.

El recurs lingüístic dels palíndroms, paraules o frases que es poden llegir tant d’esquerra a dreta com de dreta a esquerra, sense canviar el significat (Català a l’atac), també ha estat usat en la música. Es tracta de fragments musicals que es poden tocar començant pel principi i pel final amb el mateix resultat sonor. En trobem força exemples al llarg de la història de mans de grans compositors com Machaut, Bach, Haydn, Mozart, Hindemith, etc...

Fins ara no s’havia publicat cap llibre com aquest que reuneixi un nombre important d’exemples de totes les èpoques amb les seves partitures. També tracta la relació dels palíndroms amb la música pop, rock, funk i conté una guia d’audició per tal que els lectors puguin escoltar fàcilment a internet aquestes músiques tan peculiars.

L’acte consistirà en comentaris, projecció d’imatges i partitures, i la interpretació de diversos exemples del llibre a càrrec de professors de l’escola.

El seu autor, Jesús Lladó, és professor de violí de l’Escola Mpal. De Música-Conservatori de Grau Mitjà d’Igualada i de l’Escola Mpal de Música de Sta. Coloma de Gramenet, copresident del Club Palindromista Internacional i editor de la revista SEMAGAMES.